НКЦПФР затвердила концепцію корпоративного управління у профучасниках фондового ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКЦПФР затвердила концепцію корпоративного управління у профучасниках фондового ринку

Фондовий ринок
108
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку затвердила концепцію корпоративного управління в профучасниках фондового ринку.
Про це йдеться в повідомленні комісії.
Відзначається, що система корпоративного управління в професійних учасниках ринків капіталу буде вводитися як система обов’язкових вимог і добровільних для виконання установок (рекомендацій) з урахуванням правових особливостей.
Запровадження корпоративного управління в секторі професійних учасників ринків капіталу принесе чимало переваг не тільки для бізнесу найбільш професійних учасників, а також для їхніх клієнтів, інвесторів, стабільності ринку капіталу, зниження ризиків фінансового сектору країни, тощо.
Професійні учасники ринку капіталу зможуть запровадити саме таку систему управління, яка буде відповідати розміру їхнього бізнесу (принцип пропорційності), бізнес професійних учасників стане більш стійким до ризиків; істотно знизиться ризик настання неплатоспроможності і банкрутства професійних учасників; зросте конкурентоспроможність компаній і здатність до довгострокового безперервного ведення бізнесу; а головне – підвищиться захист прав клієнтів професійних учасників.
Клієнти професійних учасників ринку капіталу (інвестори) будуть отримувати більше інформації для прийняття інвестиційних рішень, враховуючи всі ризики посередника; із зменшенням ризику неплатоспроможності учасників ринків капіталу ризик інвестицій у цінні папери зменшиться; обов’язковий моніторинг скарг клієнтів підвищить захист їхніх прав; також будуть звужуватися можливості для зловживань з цінними паперами.
Саморегулівні організації (СРО) ринку капіталу зможуть ефективніше брати участь у розробці професійних правил і стандартів; отримають можливість пропонувати кандидатів тимчасових керівників професійних учасників; підвищиться кооперація державного регулятора і СРО у питанні нагляду за професійними учасниками ринків капіталу.
Концепція підготовлена у рамках реалізації Комплексної програми розвитку фінансового сектору України до 2020 року за компонентом А. 10 “Підвищення рівня корпоративного управління в учасниках фінансових ринків”.
Як повідомляли Українські Новини, Керівництво НКЦПФР, проекту USAID “Трансформація фінансового сектору в Україні” та Програми підтримки пріоритетних напрямків українського фінансового сектору EU-FINSTAR підписали меморандум про взаєморозуміння щодо закупівлі і впровадження в Україні системи фінансової звітності.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас