Засновник Wikipedia прокоментував бажання влади регулювати інтернет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Засновник Wikipedia прокоментував бажання влади регулювати інтернет

Фондовий ринок
523
Засновник інтернет-енциклопедії Wikipedia Джиммі Вейлз назвав небезпечним бажанням влади різних країн регулювати інтернет і запропонував перекласти відповідальність за захист даних користувачів на приватні компанії. Про це пише “ТАСС” з Міжнародного урядового комунікаційного форуму в Шарджі (ОАЕ).
Підприємець вважає, що регулювання інтернету урядовими структурами може бути “неймовірно небезпечним явищем”.
“Уряди, якщо у них є виправдальні обставини, можуть зламати будь-який тип інформації, який їм не подобається. Ми повинні бути дуже обережними з питанням регулювання інтернету”, — вважає засновник.
Засновник Wikipedia ще раз підкреслив, що скептично ставиться до перспективи регулювання інтернету з боку влади, оскільки є низка ризиків. “Наприклад, у Європі та США люди, обрані для заняття посад в урядових органах, в більшості своїй не є експертами в галузі технологій. Це призводить до того, що влада починає докладати регулятивних зусиль, які, як правило, неправильні і дивні”, — пояснив Вейлз.
При цьому він згоден, що дані користувачів повинні бути захищені, а відповідальність за їх конфіденційність може бути передана приватним компаніям. За його словами, приватні компанії мають набагато серйозніше поставитися до захисту даних користувачів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас