Понад 50 тис. власників Volkswagen надумали через суд отримати компенсацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Понад 50 тис. власників Volkswagen надумали через суд отримати компенсацію

Фондовий ринок
1230
У Високий суд Лондона подали груповий позов проти компанії Volkswagen, яку звинувачують у тому, що вона фальсифікувала показники рівня викиду в атмосферу шкідливих речовин. Позов поданий від імені близько 50 000 англійських власників автомобілів VW.
У 2015 році в світі вибухнув «Дизельгейт» — скандал, пов’язаний з тим, що Volkswagen встановив на свої автомобілі з дизельними двигунами програмне забезпечення, яке приховувало справжній рівень викидів в атмосферу СО2. Насправді у цих машин рівень викидів шкідливих речовин був значно більший, ніж зазначалося офіційно. Цю махінацію розкрили спочатку в США, а потім і в інших країнах світу.
В результаті компанії Volkswagen довелося відкликати кілька мільйонів автомобілів з дизельними двигунами. Всього «постраждалими» стали 11 млн. автомобілів. 1,2 млн. з них належали англійцям.
У США Volkswagen погодився виплатити 25 млрд. доларів для врегулювання претензій з боку автовласників, які постраждали від неправильного програмного забезпечення. Німці також погодилися викупити у Сполучених Штатах 500 тис. автомобілів, що беруть участь у Дизельгейті».
Проте в Європі Volkswagen не зумів досягти угоди щодо врегулювання цієї проблеми. Тепер німецький автомобільний гігант зіткнувся з багатомільярдними позовами.
Лондонська юридична компанія Slater and Gordon вже подала до високого суду Лондона позов проти Volkswagen від майже 50 000 власників автомобілів цього бренду. У позові йдеться, що VW порушив англійські закони і обдурив власників автомобілів з дизельними двигунами. Німецька компанія заявляє про свою невинність і каже, що не порушувала законодавства Великобританії.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас