Чи відберуть безвіз: у МЗС прокоментували заяву єврокомісара Хана — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи відберуть безвіз: у МЗС прокоментували заяву єврокомісара Хана

Казна та Політика
1627
Незважаючи на різку критику з ЄС щодо е-декларування для громадських активістів, безвізовий режим України не постраждає.
Про це заявила в ефірі “Радіо НВ” заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.
За її словами, Україні не варто поки що непокоїтися за свій безвіз.
“Це заява досить різка, особливо враховуючи те, що він є другом України, і я не боюся цього слова. Він дуже допомагав в процесі отримання Україною безвізового режиму і був локомотивом просування цієї ідеї в Європейському Союзі. На жаль, дійсно, незважаючи на всі наші обіцянки вирішити це питання протягом року, цього не сталося, і це справді має негативний вплив на нашу репутацію. Що стосується безвізу як такого, я не думаю, що є певний ризик у зв’язку з цією заявою або нескасуванням цього е-декларування, тому що є технічні умови, які можуть служити підставою для розгляду питання призупинення безвізового режиму”, – сказала Зеркаль.
Як повідомлялося, Верховна Рада 23 березня 2017 року схвалила законопроект №6172, яким звільнила військовослужбовців рядових, сержантів та молодших офіцерів від обов’язку подавати е-декларації, але зобов’язала подавати е-декларації антикорупціонерів (керівників або членів вищого органу управління громадських об’єднань, які займаються діяльністю з протидії корупції), членів громадських рад при державних органах, кандидатів на виборні посади. Це рішення викликало різку критику з боку західних партнерів Києва.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас