Саудівська Аравія і SoftBank створюють найбільший у світі проект в сфері сонячної енергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія і SoftBank створюють найбільший у світі проект в сфері сонячної енергетики

Енергетика
509
Суверенний фонд Саудівської Аравії і японська SoftBank Group Corp. оголосили про запуск найбільшого в світі проекту у сфері сонячної енергетики.
Розвиток цього плану розпочнеться в поточному році з інвестицій в розмірі $1 млрд із коштів спільного Vision Fund, заявив головний виконавчий директор японської компанії Масайосі Сон.
Надалі обсяг вкладень, як очікується, досягне $200 млрд, в результаті чого генеруючі потужності складуть приблизно 200 ГВт до 2030 року, повідомляє Dow Jones.
“Це, безумовно, найбільший сонячний проект в історії”, – сказав М. Сон на прес-конференції у вівторок ввечері в Нью-Йорку після підписання угоди про наміри щодо розробки проекту з наслідним принцом Саудівської Аравії Мухаммедом бен Сальманом.
За його словами, перша стадія проекту буде коштувати близько $5 млрд і почнеться в цьому році зі встановлення сонячних панелей, які будуть виробляти приблизно 7,2 ГВт електроенергії в 2019 році.
У подальшому в рамках проекту сонячні панелі будуть встановлюватися в різних місцях на території Саудівської Аравії. Спочатку панелі будуть закуповуватися у виробників за найнижчими цінами і імпортуватися в країну доти, доки Саудівська Аравія не зможе сама випускати їх з конкурентною собівартістю. Це може відбутися протягом двох-трьох років, сказав голова SoftBank.
Він не повідомив деталей щодо фінансування проекту, але зазначив, що отримані від електрогенерації кошти стануть новими інвестиціями для наступних етапів його розвитку.
“Проект буде фінансувати своє розширення, – заявив М. Сон. – Нові інвестиції прийдуть з прибутку від початкових етапів, нам не треба забезпечити всі $200 млрд в один день. Це буде відбуватися крок за кроком”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас