Основні акціонери Райффайзен Банку Аваль вивчають доцільність викупу міноритарних часток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Основні акціонери Райффайзен Банку Аваль вивчають доцільність викупу міноритарних часток

Фондовий ринок
754
Raiffeisen Bank International (RBI, Австрія) і Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР), що володіють разом 98,28% акцій фінустанови, вивчають доцільність викупу міноритарних часток в рамках процедури примусового викупу цінних паперів.
“Це питання обговорюється. Поки що рішення не ухвалено”, – сказав голова правління банку Володимир Лавренчук.
Він уточнив, що, згідно із законом, у акціонерів є два роки на прийняття такого рішення.
“Тут немає необхідності поспішати. Як менеджмент ми доповідаємо акціонерам про юридичні умови, проводимо розрахунки, скільки це буде коштувати. Це процес, який перебуває на стадії обговорення”, – сказав В. Лавренчук.
Як повідомлялося, прийнятий 23 березня 2017 року закон “Про внесення змін у деякі законодавчі акти України в частині підвищення рівня корпоративного управління в АТ” ввів в законодавче поле країни процедури squeeze-out і sell-out (примусовий викуп і примусовий продаж акцій).
Згідно з вимогами закону, після концентрації якою-небудь особою або групою осіб, які діють спільно, контрольного або значного контрольного пакета, міноритарії мають право вимагати від мажоритарія викуп акцій, що їм належать. У свою чергу, у разі домінуючого контрольного пакета мажоритарій може вимагати обов’язкового продажу акцій міноритаріями.

Довідка Finance.ua:

  • Райффайзен Банк Аваль засновано у 1992 році.
  • За його даними на 1 січня 2018 року, RBI володів 68,28% статутного капіталу фінустанови, ЄБРР – 30%.
  • Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2018 року за розміром активів Райффайзен Банк Аваль займав 5-е місце (72,108 млрд грн) серед 84 діючих банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас