Єврокомісар розповіла, що потрібно зробити для вдалого розпродажу держактивів України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісар розповіла, що потрібно зробити для вдалого розпродажу держактивів України

Казна та Політика
258
Європейські компанії повинні бути ознайомлені з приватизаційною політикою України, яка планує масштабний продаж державних активів.
Про це заявила єврокомісар з питань внутрішнього ринку, промисловості та підприємництва Ельжбета Беньковська на спільному брифінгу з першим віце-прем’єр-міністром – міністром економічного розвитку і торгівлі Степаном Кубівим.
“Ми говоримо про великий сегмент приватизаційної програми. Ми говоримо про те, що ухвалений Верховною Радою і підписаний президентом закон (про приватизацію – ред.), а також про швидкі дії щодо нової приватизації”, – сказав Кубів.
У свою чергу, Беньковська підкреслила важливість ознайомлення європейських компаній з процесом приватизації.
“Перший віце-прем’єр-міністр згадав про приватизаційні плани України. Вкрай важливо, щоб європейські компанії були ознайомлені з усіма питаннями приватизаційної політики”, – сказала вона.
Відзначимо, 7 березня набув чинності закон про приватизацію, який покликаний значно спростити продаж держпідприємств і яким не допускаються до участі в приватизаційних конкурсах інвестори з країн-агресорів, зокрема з Росії.
За словами прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, цей закон дозволить залучити інвесторів у збиткові державні підприємства, а також знизити рівень корупції в країні. Ухвалення нового закону про приватизацію, що вводить сучасні та ефективні механізми продажу держактивів, є обов’язковою умовою продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Довідка Finance.ua:

  • Державний бюджет на 2018 рік передбачає 21,3 мільярда гривень надходжень від приватизації.
  • У 2017 році доходи від продажу держактивів планувалися на рівні 17,1 мільярда гривень, однак фактичні надходження склали 3,4 мільярда гривень.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас