ЄС посилить підтримку МСБ в Україні шляхом підписання угоди про надання гарантії між Групою ЄІБ та Райффайзен Банком Аваль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС посилить підтримку МСБ в Україні шляхом підписання угоди про надання гарантії між Групою ЄІБ та Райффайзен Банком Аваль

Особисті фінанси
78
Київ/Люксембург. 27 березня. — Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) та Європейський інвестиційний фонд (ЄІФ), що разом утворюють Групу ЄІБ, підписали угоду про надання гарантії з Райффайзен Банком Аваль щодо підтримки кредитування підприємств малого та середнього бізнесу (МСБ) в Україні на суму 69 млн євро в рамках ініціативи EU4Business Європейського Союзу.
Ця угода дозволить Райффайзен Банку Аваль покращити доступ до фінансів українським підприємствам сектору МСБ, забезпечуючи гарантію у розмірі 70% для кожного кредиту, тим самим розширюючи обсяги кредитування на вигідних умовах, включаючи зниження вимог до застави. Очікується, що дана гарантійна угода відкриє можливість додаткового фінансування для МСБ і в кінцевому підсумку сприятиме збільшенню робочих місць та нових можливостей для бізнесу в Україні. Фінансове забезпечення гарантії здійснюється Європейським Союзом через Інвестиційний фонд розвитку добросусідства (Neighbourhood Investment Facility) в рамках ініціативи EU4Business («ЄС для бізнесу»).
Група ЄІБ об’єднує свої зусилля з Європейським Союзом для посилення економічного розвитку в країнах, що підписали з ЄС Угоду про асоціацію — Грузії, Молдові та Україні — шляхом надання фінансової та технічної допомоги підприємствам МСБ у цих трьох країнах. ЄС підтримує розвиток приватного сектору у країнах Східного партнерства завдяки ініціативі EU4Business шляхом полегшення доступу до фінансування для об’єктів МСБ, покращення бізнес-середовища та надання консультативних послуг місцевим компаніям.
Райффайзен Банк Аваль є одним із провідних банків України, мережа якого нараховує 500 відділень, чисельність персоналу сягає майже 8 тис. осіб, а клієнтська база включає 2,5 млн клієнтів. Банк приділяє велику увагу кредитуванню корпоративного бізнесу та МСБ, пропонуючи широкий спектр кредитних продуктів, що включає інвестиційні кредити, робочий капітал та банківські гарантії. Банк також демонструє високу активність в аграрному секторі, що є одним із важливих секторів економіки України і ключовим пріоритетом для підтримки в рамках ініціативи EU4Business.
Жан-Ерік де Загон, Голова представництва Групи ЄІБ в Україні, заявив: «Підтримка малого та середнього бізнесу в Україні шляхом забезпечення йому кращого доступу до довгострокового фінансування є надзвичайно важливою для диверсифікації української економіки та подальшого розвитку середнього класу, що необхідно для посилення демократії та економічної конкурентоспроможності країни».
Голова правління Райффайзен Банку Аваль Володимир Лавренчук зазначив: «Понад 220 тисяч підприємців і організацій уже багато років здійснюють операції через Райффайзен Банк Аваль, із них значна частина — це підприємства малого і середнього бізнесу, що отримують фінансування своїх поточних і інвестиційних потреб. Особливість сьогоднішньої угоди з Європейським інвестиційним банком полягає в тому, що через механізм розподілу ризику з ЄІБ ми зробимо фінансування доступнішим для тих галузей, які поки що мали обмежену можливість фінансування, викликану наслідками кризи. В нашому фокусі є багато таких прикладів зростаючого ефективного і відповідального бізнесу».
Довідкова інформація:
Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) є банківською установою Європейського Союзу, яка надає довгострокове кредитування і є єдиним банком, що представляє інтереси країн-членів Європейського Союзу. ЄІБ тісно співпрацює з іншими інституціями ЄС з метою впровадження політики ЄС.
Як найбільший у світі за обсягами позичальник та кредитор, ЄІБ забезпечує багатостороннє фінансування та експертизу для ефективних і тривалих інвестиційних проектів, які сприяють подальшому втіленню цілей політики ЄС. Понад 90% діяльності ЄІБ сфокусовано на Європі, проте він також підтримує зовнішню політику та політику розвитку ЄС.
ЄІБ фінансує проекти в Україні, базуючись на Мандаті зовнішнього кредитування ЄС. Цей мандат забезпечує ЄІБ гарантією, покритою за рахунок бюджету ЄС, на проекти у сферах соціально-економічної інфраструктури, розвитку локального приватного сектору та впливу на клімат, в яких дуже зацікавлені ЄС та його східні сусіди.
EU4Business це ініціатива ЄС, яка допомагає підприємствам МСБ у шести країнах Східного партнерства (Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Грузії, Молдові та Україні) повністю реалізувати свій потенціал та посилити економічне зростання. Допомога в рамках EU4Business здійснюється через ЄІБ у співпраці з іншими організаціями поза межами ЄС, такими як Європейський банк реконструкції та розвитку. Уся діяльність ЄС, спрямована на підтримку МСБ у країнах Східного партнерства, є частиною ініціативи EU4Business. Докладніше про це на: www.EU4Business.eu
Європейський інвестиційний фонд (ЄІФ) входить до складу Групи Європейського інвестиційного банку. Його головна місія полягає у підтримці підприємств мікробізнесу, малого та середнього бізнесу (МСБ) у Європі, допомагаючи їм отримати доступ до фінансів. ЄІФ розробляє і розвиває венчурний капітал та капітал зростання, гарантії та інструменти мікрофінансування, призначені спеціально для цього ринкового сегменту. ЄІФ сприяє реалізації цілей ЄС стосовно підтримки інновацій, досліджень, підприємництва, економічного зростання і зайнятості.
За матеріалами:
Райффайзен Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас