"Нафтогаз" і "Газпром" розпочали переговори про розірвання контрактів на постачання газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" і "Газпром" розпочали переговори про розірвання контрактів на постачання газу

Енергетика
796
Російський “Газпром” і “Нафтогаз України” офіційно розпочали переговори про розірвання контрактів на постачання і транзит газу.
Про це повідомив заступник голови правління “Газпрому” Олександр Медведєв, передають російські ЗМІ.
“Так, справді, минулого тижня відбулася зустріч “Газпрому” і “Нафтогазу України”, переговорний процес в рамках процедури щодо розірвання контрактів на постачання і транзит газу розпочався”, – сказав Медведєв. За його словами, “Газпром” ще раз повідомив “Нафтогаз”, що буде оскаржувати рішення Стокгольмського арбітражу за транзитним контрактом. Крім того, Медведєв додав, що апеляція у цій справі буде подана до кінця березня.
“Газпром” 21 березня подав до Апеляційного суду округу Свеа (Швеція) клопотання про часткове скасування остаточного рішення щодо арбітражного розгляду з “Нафтогазом України” про постачання газу. Крім того, 20 березня повідомлялося, що “Газпром” не визнав правомірність штрафу, накладеного на компанію Антимонопольним комітетом України (АМКУ), і готує у зв’язку з цим новий позов у міжнародний арбітраж. Як відомо, київський апеляційний господарський суд відмовив у задоволенні скарги на штраф АМКУ, накладений на російського газового монополіста “Газпром”.
Відповідне рішення було ухвалене судом 13 березня 2018 року. Згідно з документом, до 2017 року суд зобов’язав “Газпром” сплатити до державного бюджету України понад 171 млрд гривень штрафних санкцій за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас