Підвищення капіталу дозволить «Форвард Банку» поліпшити економічні нормативи, - Олександр Калашников — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підвищення капіталу дозволить «Форвард Банку» поліпшити економічні нормативи, - Олександр Калашников

Фондовий ринок
330
Збільшення статутного капіталу дозволить «Форвард Банку» привести економічні нормативи до вимог, які встановлює Національний банк України. Це зніме питання з боку банківського нагляду, хоча в даний час банк зі значним запасом виконує нормативи по ліквідності.
Таку думку висловив Олександр Калашников, директор фінансового департаменту рейтингового агентства IBI-Rating, коментуючи повідомлення «Форвард Банку» про збільшення статутного капіталу більш ніж в два рази.
«Згідно заяви банку, найближчим часом банк планує докапіталізацію. На першому етапі, який планується завершити до 01.06.2018 року, статутний капітал буде збільшений на 488 млн грн шляхом додаткової емісії акцій. Другий етап банк планує завершити до 01.08.2018 р – на 175 млн грн. В результаті зазначених заходів нормативи капіталу банку повинні прийти до тих значень, які встановлює для банків НБУ», – сказав Калашников.
Він зазначив, що поточне порушення нормативу за капіталом повністю пов’язано з формуванням резервів, що було викликано необхідністю приведення фінансової звітності до нових вимог НБУ і європейським стандартам, що вступили в дію в поточному році. За словами експерта, внаслідок введення регулятором нових вимог, багато банків зіткнулися з невиконанням економічних нормативів. Нацбанком була проведена діагностика банківських установ, в результаті якої були визначені й узгоджені терміни і алгоритм дій банків щодо нарощення капіталу.
«Деякі банки, навіть при вкрай високій ліквідності, знаходяться на пороговому значенні адекватності регулятивного капіталу (норматив Н2) або його мінімального розміру (Н1). З урахуванням планового графіка повернення субборгу (капітал другого рівня), збільшення статутного фонду є інструментом поліпшення капіталізації. Тим більше, що після підвищення прибутковості високонадійних інструментів (депсертіфікати НБУ і ОВДП), такі кошти можна цілком вдало розміщувати на внутрішньому ринку», – розповів Калашников.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас