НБУ відмовив Паритетбанку в погодженні придбання української "дочки" Сбербанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ відмовив Паритетбанку в погодженні придбання української "дочки" Сбербанку

Фондовий ринок
516
Національний банк відмовив у погодженні опосередкованої істотної участі в ПАТ “Сбербанк” акціонерному товариству “Паритет Банк” (Білорусь) у зв’язку з невідповідністю заявника вимогам законодавства України. Про це йдеться в повідомленні НБУ.
Відповідне рішення 19 березня прийняв Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем Нацбанку.
Національний банк повідомив про прийняте рішення заявнику, а також обговорив з новим керівництвом українського ПАТ “Сбербанк” питання подальшої стратегії банку в Україні.
Національний банк офіційно отримав 21 грудня 2017 року від Управління справами Президента Білорусі пакет документів для погодження АТ “Паритет Банк” на придбання опосередкованої істотної участі в Сбербанку в розмірі 100% його статутного капіталу.
Влітку 2017 року НБУ відмовив консорціуму латвійського Norvik Bank (акціонер Григорій Гусельников) і білоруської компанії Саїда Гуцерієва (сина основного власника компанії “Русснефть” і групи “Сафмар” Михайла Гуцерієва) в купівлі Сбербанку.
Підставою для відмови консорціуму Гусельникова-Гуцерієва в прес-службі НБУ назвали ненадання інвесторами документів, необхідних для здійснення перевірки на предмет їх відповідності вимогам законодавства України.
Після цього інтерес до купівлі проявив білоруський бізнесмен Віктор Прокопеня, компанія якого – VP Capital – на початку липня подала в НБУ заявку на придбання українського “Сбербанку”, але в кінці того ж місяця відкликала.
Заступник глави НБУ Катерина Рожкова в середині вересня 2017 року повідомила про наявність інтересу до купівлі української “дочки” “Сбербанку Росії” з боку одного іноземного інвестора.
Згідно ст. 34 закону “Про банки і банківську діяльність”, НБУ розглядає відповідні документи протягом трьох місяців від дати отримання повного пакета.

Довідка Finance.ua:

  • ПАТ “Сбербанк” (раніше – ПАТ “Дочірній банк Сбербанку Росії”, до цього – банк “НРБ”) заснований в 2001 році.
  • Його єдиним власником є ​​“Сбербанк Росії”.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас