Прокуратура вимагає скасувати рішення КМДА щодо забудов, що суперечить Генплану Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура вимагає скасувати рішення КМДА щодо забудов, що суперечить Генплану Києва

Нерухомість
631
Прокуратура через суд вимагає скасувати вісім рішень Київської міської державної адміністрації (КМДА) щодо комплексних забудов, які суперечать Генеральному плану міста Києва.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Києва.
Зазначається, що зазначені рішення були прийняті Київрадою протягом 2016-2017 років і стосуються комплексної забудови окремих мікрорайонів на території Голосіївського, Дніпровського, Солом’янського та Шевченківського районів Києва.
“Однак за своєю суттю детальні плани цих територій не корелюються з Генеральним планом міста Києва та, в тому числі, передбачають будівництво багатоповерхових житлових будинків, а також громадських будівель і споруд на територіях, які належать до промислових, комунально-складських, зелених зон і територій іншого призначення”, – зазначили в прокуратурі.
У зв’язку з цими обставинами прокуратура пред’явила вісім позовів до окружного адміністративного суду Києва щодо скасування рішень про затвердження зазначених детальних планів територій.
Нагадаємо, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми (ДБН), зокрема, пропонує ввести “блакитні лінії” для обмеження висотності забудови території в населених пунктах.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас