Нафта дорожчає слідом за зростанням акцій і зниженням долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає слідом за зростанням акцій і зниженням долара

Енергетика
346
Ціни на нафту в ході азіатських торгів у вівторок зростають після зниження в понеділок, побоювання торгової війни зменшилися, а збереження напруженості на Близькому Сході продовжує надавати підтримку нафті.
Підйому нафтового ринку сприяє зростання фондових індексів і ослаблення курсу долара. Доларовий індекс ICE опустився на 0,4% в понеділок і продовжив зниження у вівторок.
Ціна травневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:10 за Києвом 27 березня збільшилася на $0,17 (0,24%) – до $70,29 за барель.
Нафта WTI з постачанням в травні на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) вранці у вівторок піднялася на $0,28 (0,43%) – до $65,83 за барель.
Напередодні травнева Brent подешевшала на $0,33 (0,5%), до $70,12 за барель, WTI – на $0,33 (0,5%), до $65,55 за барель. Зниження цін багато в чому пояснювалося бажанням інвесторів зафіксувати прибуток після активного зростання минулого тижня.
“Геополітична складова ринку пов’язана з високим ступенем невизначеності, особливо щодо зовнішньої політики США і іранського питання”, – заявив старший аналітик нафтової галузі в BNP Paribas Гаррі Чілінгірян.
Наступною важливою датою для Ірану і його нафтового експорту буде 12 травня, коли закінчується термін затребуваного США перегляду умов іранськоїо ядерного угоди. Багато експертів вважають, що Вашингтон може відмовитися від цієї угоди і відновити санкції стосовно Тегерана.
При цьому аналітик Barclays Майкл Коен впевнений, що Іран знайде інші ринки збуту в разі нових санкцій, і загальний обсяг пропозиції нафти в світі не зміниться істотно.
У найближчі дні нафтовий ринок чекає нових сигналів про товарні запаси і видобуток вуглеводнів у США.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас