"Богдан" виготовив для Кременчука перші 5 тролейбусів за кошти ЄБРР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Богдан" виготовив для Кременчука перші 5 тролейбусів за кошти ЄБРР

Фондовий ринок
1306
Луцький автоскладальний завод автокомпанії “Богдан Моторс” підготував до відправки в Кременчук перші п’ять тролейбусів з 40 од., які будуть поставлені місту в рамках договору на постачання тролейбусів, що фінансується за рахунок коштів Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) та Європейського інвестиційного банку (ЄІБ).
Згідно з прес-релізом корпорації “Богдан” у понеділок, перші тролейбуси презентовані у Луцьку меру Кременчука Віталію Малецькому, директору КП “Кременчуцьке тролейбусне управління” Олександру Вертюху та іншим представникам місцевої влади.
Як уточнив агентству “Інтерфакс-Україна” прес-секретар корпорації “Богдан” Сергій Красуля, тролейбуси будуть поставлені у Кременчук до п’ятниці, а в цілому всю поставку планується завершити до кінця поточного року.
“Сподіваємося, що робота кременчуцької влади послужить для інших міст України прикладом того, як залучати кошти для відновлення тролейбусної інфраструктури міста”, – зазначають в корпорації.
С. Красуля також повідомив агентству, що загальна сума контракту перевищує EUR7 млн, в неї входить також додаткове обладнання для тролейбусів, документація, навчання персоналу тролейбусного управління, запчастини та обладнання для обслуговування та ремонту.
У корпорації знову нагадують, що в Україні достатньо вітчизняних виробників, які можуть задовольнити потреби міст і регіонів у модернізації комунального транспорту, тому закупівлю за бюджетні кошти вживаного та іноземного транспорту вважають неприпустимою.
Як повідомлялося, ЄБРР та ЄІБ фінансують проект “Міський громадський транспорт в Україні” в кількох містах.
Тендер на поставку тролейбусів у Кременчук “Богдан” виграв у серпні 2017 року і повинен поставити 35 од. 12-метрових і п’ять 18-метрових тролейбусів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас