Fitch підтвердило рейтинги дефолту Києва і Харкова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підтвердило рейтинги дефолту Києва і Харкова

Казна та Політика
1916
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Києва і Харкова в іноземній і національній валютах на рівні “В-”, повідомляється в прес-релізі Fitch.
Крім того, агентство підтвердило Києву національний довгостроковий рейтинг на рівні “A-(ukr)”, Харкову – короткостроковий РДЕ в іноземній валюті на рівні “В” і довгостроковий рейтинг за національною шкалою на рівні “AA-(ukr)”.
Прогноз за всіма рейтингами – “стабільний”.
За даними Fitch, підтвердження рейтингів Києва відображає помірний рівень боргу міста та збереження бюджетних показників з хорошим операційним балансом, що обумовлено зростанням податкових надходжень на тлі відновлення економіки.
У свою чергу підтвердження рейтингів Харкова відображає хороші операційні показники міста та відсутність у нього прямого боргу.
Разом з тим, додає агентство, рейтинги обох міст продовжують стримуватися рейтингами України і слабким інституційним середовищем для українських місцевих і регіональних органів влади.
“Інституційне середовище в Україні є недостатньо прозорим і розвиненим, що негативно позначається на довгостроковому розвитку і бюджетному плануванні… Крім того, напередодні президентських і парламентських виборів в 2019 році зростають політичні ризики, пов’язані з інтересами впливових політичних кіл і фрагментованістю політичних сил”, – повідомляється в прес-релізі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас