В Африці створюють найбільшу в світі зону вільної торгівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Африці створюють найбільшу в світі зону вільної торгівлі

Світ
799
Країни Африки зробили крок для перетворення континенту на єдину вільну економічну зону. Представники 44 країн Африканського Союзу поставили свої підписи під документом Continental Free Trade Area (CFTA).
З огляду на кількість учасників і сукупне населення країн, CFTA може стати найбільшою в світі зоною вільної торгівлі. Переговори щодо угоди тривали близько двох років. Для створення зони вільної торгівлі угоду мають ратифікувати на національному рівні всіма країнами-підписантами.
Завадити створенню зони вільної торгівлі може те, що серед підписантів поки немає найбільших економік континенту – ПАР і Нігерії, а також ще 9 країн Африканського Союзу.
Керівництво Африканського Союзу розраховує на приєднання інших країн континенту до угоди в подальшому. Якщо членами CFTA стануть всі 55 країн континенту, це буде знаменувати появу в світі нового єдиного ринку з сукупним ВВП у понад 2 трлн євро і населенням в 1,2 млрд людей.
Досі на торгівлю всередині континенту припадало лише 16% загального обсягу торгівлі країн-членів Африки. В Африканському Союзі це пояснюють насамперед вкрай високими митами багатьох країн на експорт в інші країни Африки, які частково перевищують мита на торгівлю з країнами інших регіонів світу.
Експерти наводять і інші причини – брак відповідної інфраструктури всередині континенту і вже існуючі регіональні зони вільної торгівлі.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас