Дешеві квитки: куди і коли будемо літати лоукостами (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дешеві квитки: куди і коли будемо літати лоукостами (інфографіка)

Особисті фінанси
4177
Вже цієї осені українці отримають ще одну можливість подорожувати дешевше – з другої спроби в країну зайшла найбільша європейська лоукост-авіакомпанія Ryanair. Перші рейси анонсовані в жовтні цього року в вісім країн Європи: Іспанію, Словаччину, Польщу, Литву, Німеччину, Ірландію, Швецію і Великобританію, пише Сегодня.
Лоукостер буде працювати зі львівським аеропортом і столичним “Борисполем” – там йому навіть обіцяють віддати для польотів цілий термінал F, закритий в 2013 року. Всього восени у нас з’являться 32 нові рейси на тиждень з Києва і ще 14 зі Львова.
За словами президента Петра Порошенка, в перші три тижні квитки на рейси Ryanair обійдуться українцям приблизно в 10 євро (330 грн). В майбутньому ж середня ціна польоту складе близько 40 євро (1300 грн). При цьому в Європі середній тариф вищий на 10 євро. На сайті компанії вже стартував продаж авіаквитків. Зараз, наприклад, квиток з Києва до Стокгольма на листопад обійдеться в 34 євро (близько 1100 грн). Приблизно стільки ж (37 євро) буде коштувати поїздка в однин кінець з нашої столиці в Лондон і зі Львова в німецький Меммінген (32 євро).
Директор лоукостера Майкл О’Лірі зазначив, що незабаром авіакомпанія може запустити і внутрішні рейси в нашій країні. Також лоукостер в майбутньому планує укласти договори з іншими українськими аеропортами, відкрити у нас свій сервісний центр і ввести ще близько 200 нових маршрутів.

За словами глави Центру транспортних стратегій Сергія Вовка, прихід нового великого лоукостера може привести до зниження цін на авіаквитки:
“Поява нового гравця на ринку приведе до посилення конкуренції. Компанії будуть боротися за пасажирів за допомогою зниження цін на квитки”.
Але дешевшати будуть тільки найпопулярніші маршрути.
“На рейсах, що здійснюють відразу кілька компаній (в ту ж Німеччину і Польщу), ціновий фактор відіграє велику роль, там ціни будуть знижувати в першу чергу. Але на маршрутах, які курирують тільки один-два оператори, ціни залишаться на тому ж рівні. Це, наприклад, Іспанія, Великобританія”, – вважає Вовк.
На його думку, до кінця року в країну можуть зайти ще кілька бюджетних авіакомпаній.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас