Суд надав НАБУ доступ до документів ICU щодо купівлі євробондів ДТЕК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд надав НАБУ доступ до документів ICU щодо купівлі євробондів ДТЕК

Фондовий ринок
289
Солом’янський районний суд Києва надав Національному антикорупційному бюро (НАБУ) доступ до документів ICU Investment Management Ltd щодо купівлі в інтересах будь-яких осіб євробондів ДТЕК у період з березня 2015 року по квітень 2016 року та їх продажу з квітня до кінця 2016 2017 року.
Відповідне рішення від 1 березня оприлюднено в Єдиному держреєстрі судових рішень.
Клопотання про надання доступу до документів ICU направлено НАБУ до суду в рамках розслідування справи про можливі зловживання при затвердженні формули “Роттердам+”.
“У ході проведення досудового розслідування встановлено, що компаніями – ICU Investment Management Ltd., CIS Opportunities Fund SPC Ltd. та Global Opportunities Fund SPC Ltd., що входять до групи ICU, де раніше працював голова НКРЕКП, в період з вересня 2015 року по травень 2016 року (період розробки Порядку формування прогнозної оптової роздрібної ціни (ОРЦ) електроенергії), на Ірландській фондовій біржі здійснювалася купівля цінних паперів, емітентом яких є DTEK Finance plc”, – зазначено в судових матеріалах.
За даними НАБУ, після прийняття НКРЕКП Порядку формування прогнозної ОРЦ електроенергії (формули “Роттердам+”), вартість куплених ICU євробондів ДТЕК зросла на 60%.
“Зазначені факти можуть свідчити про те, що завдяки ухваленій головою та членами НКРЕКП постанови №289, вартість куплених ICU Investment Management Ltd., CIS Opportunities Fund SPC Ltd. та Global Opportunities Fund SPC Ltd. єврооблігацій DTEK Finance plc. значно зросла, що дозволило невстановленим слідством особам, в інтересах яких діяла НКРЕКП, отримати надприбутки”, – констатується в підготовлених НАБУ матеріалах.
У ICU агентству “Інтерфакс-Україна” повідомили, що група завжди сумлінно надає документи, що вимагаються, відповідно до одержаних у встановленому порядку запитів, і зацікавлена в об’єктивному, аполітичному і незаангажованому процесі встановлення істини.
ICU, як законослухняна група, діє строго в рамках законодавства країн, в юрисдикції яких зареєстровані та проводять операції компанії групи”, – зазначено в коментарі, переданому агентству.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас