Київ оцінює новий маршрут імпорту газу з Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ оцінює новий маршрут імпорту газу з Європи

Енергетика
727
Укртрансгаз оцінить попит учасників газового ринку на потужності в точці входу Ісакча-1-Орлівка (трубопровід Транзит-1) в напрямку Румунія-Україна.
Про це йдеться в прес-релізі компанії.
Зазначимо, трубопровід “Транзит-1” є одним з трьох трубопроводів Трансбалканського маршруту, який сьогодні використовується для транспортування природного газу до Болгарії.
Довгостроковий контракт на бронювання трубопроводу завершився два роки тому, і після завершення дії транзитного контракту між Нафтогазом України і Газпромом в кінці наступного року можна буде виконувати вимоги європейського законодавства щодо цього трубопроводу.
Зазначається, що після введення в експлуатацію трубопроводів TANAP і “Турецький потік”, а також очікуваного початку видобутку природного газу на шельфі в Румунії, можливість транспортувати природний газ з цього напрямку матиме стратегічне значення – створить двосторонній коридор Південь-Північ і забезпечить безпеку поставок для Балканського регіону.
“Якщо трубопровід Транзит-1 буде працювати в реверсному напрямку, це відкриє можливість транспортувати 5 млрд. куб. м щорічно для потреб як українського ринку, так і для країн Центральної та Східної Європи через вільні потужності ГТС”, – зазначили в компанії.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас