Варшава: невиконання Газпромом рішення арбітражу негативно вплине на РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Варшава: невиконання Газпромом рішення арбітражу негативно вплине на РФ

Енергетика
414
Невиконання Газпромом рішення Стокгольмського арбітражу у справі з Нафтогазом негативно вплине на сприйняття Росії з боку її партнерів.
Таку думку в інтерв’ю висловив Уповноважений уряду Польщі з питань стратегічної енергетичної інфраструктури Пьотр Наїмський.
“Якщо так буде й надалі, це означатиме, що Росія прямо не визнає рішень цивілізованих регуляторів ринку західного світу… З одного боку, Росія любить ігнорувати невигідні їй рішення, а з іншого – хоче утримувати про себе думку як про надійного партнера для покупців із Західної Європи. Ігнорування рішення Стокгольмського арбітражу змінить думку партнерів щодо надійності Росії”, – зазначив Наїмський.
Рішення Стокгольмського арбітражу у справі Нафтогазу проти Газпрому польський урядовець назвав перемогою українською компанії, зазначивши, що потрібно уважно слідкувати за тим, як це рішення виконуватиметься російською стороною.
Наприкінці лютого стало відомо, що Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги Нафтогазу щодо компенсації за недопоставлені Газпромом обсяги газу для транзиту.
За рішенням Стокгольмського арбітражу, Нафтогаз домігся компенсації у сумі 4,63 млрд дол. за недопостачання Газпромом погоджених обсягів газу для транзиту.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас