Порошенко оприлюднив економічні втрати від агресії РФ в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко оприлюднив економічні втрати від агресії РФ в Україні

Казна та Політика
1335
В результаті агресії Російської Федерації Україна втратила 25% промисловості, а активи українських банків знизилися майже на 5 млрд доларів.
Про це Петро Порошенко повідомив під час візиту у Волинську область.
“Почну зі статистики, яка дає можливість усвідомити, з якої прірви ми всі разом вибралися. Через анексію Криму втратили 3,6% ВВП; 80% нафтогазових покладів у Чорному морі; 10% портової інфраструктури. Через окупацію частини Донбасу ми недорахувалися 15% ВВП, 25% промисловості”, – зазначив Порошенко.
Він також підкреслив, що на окупованій території Донбасу залишилося близько 100 шахт, а активи українських банків за цей час знизилися майже на 5 млрд доларів.
Порошенко додав, що ці кошти неможливо було вивести через захоплення казначейств.
“Ми уникли дефолту, викликаного гібридною війною Росії проти України, і відновили економічне зростання. Це – заслуга сильного, патріотичного та відповідального українського народу”, – додав він.
Зазначимо, 6 березня Порошенко ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про продовження на рік санкцій (запобігання виведенню капіталів за межі України на користь пов’язаних з банком осіб) проти 4 банків з російським державним капіталом: ПАТ “Сбербанк”, ПАТ “Промінвестбанк”, ПАТВТБ Банк”, ПАТ “БМ Банк”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас