Долар продовжує дешевшати і завершує тиждень максимальним падінням за місяць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар продовжує дешевшати і завершує тиждень максимальним падінням за місяць

Валюта
1435
Долар США опускається до більшості світових валют в ході торгів у п’ятницю і завершує тиждень максимальним падінням за місяць на побоюваннях різкого погіршення ситуації в світовій торгівлі.
Євро на 15:38 за Києвом 23 березня коштував $1,2342 в порівнянні з $1,2302 на закриття попередніх торгів у Нью-Йорку.
Курс долара до японської нацвалюти в п’ятницю опустився на 0,1% – до 105,2 ієни/$1. В ході торгів долар опускався нижче 105 ієн/$1 вперше з кінця 2016 року.
Вартість євро до ієни становить 129,85 ієни в порівнянні з 129,52 ієни за підсумками попередньої сесії.
Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп в четвер підписав документ, що доручає торговому представнику Роберту Лайтхайзеру забезпечити введення мит на імпорт китайських товарів ще “приблизно на $60 млрд” на рік. Американський президент повторив при цьому звинувачення на адресу КНР в крадіжці інтелектуальної власності США і американських компаній.
При цьому президент затвердив список країн, яким надано тимчасове (до 1 травня) звільнення від дії мит на сталь і алюміній. У цей список увійшла Австралія, Аргентина, Бразилія, країни ЄС, Канада, Мексика і Південна Корея.
Китай оголосив, що у відповідь на обмеження на ввезення в США алюмінію і сталі планує підвищити мита на 128 найменувань американських товарів, імпорт яких в Китай, за статистикою 2017 року, склав $3 млрд, а також закликав США утриматися від нових протекціоністських заходів.
Крім того, негативним чинником для долара стала новина про швидке призначення колишнього постпреда США при ООН Джона Болтона на посаду радника президента США з національної безпеки. Дж.Болтон відомий своїми консервативними поглядами на зовнішню політику. Він є прихильником жорсткої лінії стосовно таких країн, як Північна Корея, Іран, Куба, Росія.
Як повідомляє CNN, Д.Трамп кілька тижнів обговорював з Дж.Болтоном можливість замінити Г.Макмастера на посаді радника. За словами джерела, знайомого з ситуацією, екс-постпред США пообіцяв президенту, що “він не почне ніяких воєн”, якщо він буде обраний в якості помічника.
Експерти відзначають, що курс південноафриканського ранда підскочив до рекорду в парі з турецькою лірою. Валюта Туреччини різко подешевшала, оскільки країна страждає від високого дефіциту рахунку поточних операцій, а також на тлі низьких реальних процентних ставок турецького ЦБ. Разом з тим ПАР відзвітувала про те, що її дефіцит рахунку поточних операцій в минулому році став мінімальним з 2011 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас