Четверо директорів КШЕ подали у відставку у зв'язку з обов'язковим е-декларуванням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Четверо директорів КШЕ подали у відставку у зв'язку з обов'язковим е-декларуванням

Казна та Політика
1295
Почесний президент Київської школи економіки (КШЕ), заступник голови Ради Національного банку України (НБУ) Тимофій Мілованов повідомив про відставку чотирьох директорів цього навчального закладу через обов’язкове заповнення електронних декларацій антикорупційними організаціями та членами наглядових рад держкомпаній.
“Е-декларації не скасували, чотири директори Київської школи економіки пішли у відставку з українського юрособи (з американською юрособою все ок поки що)”, – написав він на своїй сторінці у соцмережі Facebook.
Як повідомлялося, один з директорів КШЕ раніше вже подав у відставку з 30 березня – за день до дедлайну подачі декларацій. “Ще чотири мають намір зробити те саме”, – повідомляв Т. Мілованов 20 березня. Він пояснив, що через навчання в КШЕ держзакупівельників, а також у зв’язку з дослідженнями з державних закупівель КШЕ підпадає під закон про е-декларування. “Декларувати повинні всі – іноземні вчені, які живуть у США, директори європейських наукових інститутів, викладачі з європейських та американських університетів, які приїздили до нас викладати. І, звичайно, всі українці – директори і співробітники”, – пояснював він.
Раніше Т. Мілованов заявляв, що обов’язкове заповнення е-декларацій для антикорупційних організацій та членів наглядових рад держкомпаній загрожує існуванню навчального закладу.
Як повідомлялося, Верховна Рада 23 березня 2017 року схвалила законопроект №6172, яким звільнила військовослужбовців рядових, сержантів та молодших офіцерів від обов’язку подавати е-декларації, але зобов’язала подавати е-декларації антикорупціонерів (керівників або членів вищого органу управління громадських об’єднань, які займаються діяльністю з протидії корупції), членів громадських рад при державних органах, кандидатів на виборні посади.
У четвер, 22 березня, народні депутати не підтримали жоден з трьох законопроектів, які припиняють або переносять термін подачі перших декларацій для цієї категорії громадян, для включення до порядку денного для розгляду. У зв’язку з цим представникам громадських організацій, що займаються антикорупційною діяльністю, найімовірніше, доведеться до 1 квітня 2018 року подати е-декларації про майно і доходи.
Згідно з календарним планом, до цієї дати у парламенті відбудеться лише одне пленарне засідання – в п’ятницю, 23 березня. Традиційно в пленарні п’ятниці у сесійній залі парламенту не проходять результативні голосування через відсутність достатньої кількості народних депутатів для ухвалення рішень.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас