Скільки польський бізнес вклав в Україну: озвучено дані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки польський бізнес вклав в Україну: озвучено дані

Казна та Політика
781
Польський бізнес придивляється до України і інвестиції з цієї країни поступово зростають. Про це розповів посол України в Польщі Андрій Дещиця в інтерв’ю, пише Сегодня.
Дещиця прокоментував заяву міністра інвестицій і розвитку Польщі Єжи Квічинського, який зазначав, що Україна залишається територією ризику для польських інвестицій.
“Польські інвестиції в Україну не падають, а трішечки ростуть. І польські підприємці інвестують далі. Ті, які вже заінвестували, зберігають свої інвестиції в Україні. Це правда, що немає такого динамічного зростання інвестицій. Втім, інтерес до України існує, польський бізнес придивляється до України”, – зазначив Дещиця.
Він визнав, що російська агресія на Донбасі є перешкодою для більш масштабних інвестиційних проектів, та і в цих умовах вкладення ростуть.
“Але навіть в умовах війни з Росією, в порівнянні з 2016 роком, обсяг прямих іноземних інвестицій з Польщі в економіку України зріс майже на 60 млн дол. і станом на кінець 2017 року загалом склав 816 млн дол. (у 2016 році – 758,3 млн дол.)”, – розповів посол.
Нагадаємо, як повідомляв раніше прем’єр-міністр Володимир Гройсман, прямі іноземні інвестиції в Україну за підсумками 2017 року склали 2,3 млрд доларів. “Торік ми залучили 2,3 млрд доларів іноземних інвестицій. Це хороша цифра, але цього недостатньо”, – розповів прем’єр.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас