Шахраї розсилають листи з вірусами від імені податківців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахраї розсилають листи з вірусами від імені податківців

Кримінал
507
Від імені ДФС здійснюється розсилка листів з шкідливим програмним забезпеченням, передає УНН з посиланням на повідомлення фіскальної служби.
“21 березня 2018 року зафіксовано значну кількість спам-розсилок листів електронною поштою. Листи містять шкідливе програмне забезпечення і відправляються нібито від імені Державної фіскальної служби України”, – йдеться в повідомленні.
У Державній фіскальній службі попередили, що розсилка цих повідомлень здійснюється з електронних скриньок, які не мають ніякого стосунку до ДФС.
Фіскали також навели приклад спам-повідомлення: “Офіційний лист-звернення керівнику підприємства. Протягом січня-листопада 2016 року підрозділами контролю за проведенням розрахункових операцій виявлено порушення податкового законодавства, доводимо до вашого відома, що це є підставою висунення підозри в скоєнні адміністративного правопорушення за ч.3 ст. 212 Кримінального кодексу України (Ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів)). Просимо вас ознайомитися з листом виконавчої служби і повідомити про це керівнику підприємства”.
До цих повідомлень, як уточнили в ДФС, додається файл з вірусами.
У службі закликали платників податків уважно читати електронну адресу відправника листа і перевіряти її достовірність.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас