Французька Gemalto може виграти тендер на виробництво британських паспортів після Brexit — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французька Gemalto може виграти тендер на виробництво британських паспортів після Brexit

Світ
91
Французька компанія Gemalto, що спеціалізується на рішеннях в сфері безпеки, є головним претендентом на перемогу в тендері на виготовлення паспортів для громадян Великобританії, повідомляють британські ЗМІ з посиланням на інформовані джерела.
В даний час випуском паспортів британців займається заснована в 1821 році місцева компанія De La Rue, яка також виробляє банкноти (причому не тільки фунти стерлінгів, а й валюту інших країн), різні документи і обладнання, включаючи лічильники і сортувальники банкнот. Її десятирічний контракт вартістю 490 млн фунтів стерлінгів ($693 млн) закінчується в 2019 році, коли Великобританія покине ЄС.
Символічно, що британський уряд прийняв рішення змінити колір паспортів з бордового на синій після Brexit, щоб “підкреслити національну ідентичність”.
“Це неймовірна іронія”, – заявила Елоіз Тодд, глава організації Best for Britain, яка агітує проти виходу країни з Євросоюзу.
Член британського парламенту Білл Кеш, який є активним прихильником Brexit, назвав можливе надання тендеру на випуск британських паспортів французькій компанії “м’яко кажучи, недоречним” і “абсолютно неправильним з символічної точки зору”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас