Інвестори із Саудівської Аравії можуть купити агрохолдинг "Мрія" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори із Саудівської Аравії можуть купити агрохолдинг "Мрія"

Фондовий ринок
1376
Компанія Continental Farmers Group, основним власником якої є United Farmers Holding Company з Саудівської Аравії, веде переговори про купівлю агрохолдингу “Мрія”.
Про це повідомляє Latifundist.com.
“Continental Farmers хоче купити активи “Мрії”, зараз ведуться переговори з керівництвом агрохолдингу. Остаточне рішення поки не прийнято”, – йдеться в повідомленні.
Повідомляється, що нинішня ціна, запропонована Continental Farmers, поки не влаштовує “Мрію”.
Також він додав, що в придбанні “Мрії” все ще зацікавлена ​​компанія “Кернел”.
Нагадаємо, що в січні 2017 року “Кернел” висловив зацікавленість в активах “Мрії”, але “Мрія” після консультацій з Комітетом кредиторів прийняла рішення відхилити всі пропозиції про купівлю. Після цього “Кернел” купив “Агро Інвест Україна” та “Українські Аграрні інвестиції”, тим самим ставши найбільшим латифундистом України.
Continental Farmers Group володіє активами в Україні та Польщі, працює на українському ринку з 2006 року. Основний бенефіціар – United Farmers Holding Company (UFHC) (Саудівська Аравія). До складу Continental Farmers Group входять “Агро ЛВ Лімітед” і “Агромарк Юкей”.

Довідка Finance.ua

  • “Мрія” – вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, заснований в 1992 році Іваном Гутою. Вирощує пшеницю, соняшник, картоплю, кукурудзу, сою, рапс, ячмінь, горох, гречку і сорго.
  • У серпні 2014 року “Мрія” повідомила про прострочену виплату близько $9 млн процентного доходу і близько $120 млн в рахунок погашення боргу за її зобов’язаннями. Сукупна заборгованість перед усіма фінансовими кредиторами з урахуванням гарантій, наданих пов’язаним з сім’єю Гут компаніям, на момент оголошення дефолту агрохолдингу становила близько $1,3 млрд.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас