"Газпром" через борги піде судитися з Україною в міжнародний арбітраж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" через борги піде судитися з Україною в міжнародний арбітраж

Енергетика
573
Російський “Газпром” готує позов в міжнародний арбітраж у зв’язку зі штрафом Антимонопольного комітету України (АМКУ) на суму 172 млрд гривень ($6,6 млрд за поточним курсом). Про це заявили в прес-службі компанії, пише Сьогодні.
“Газпром” не визнає правомірність накладення штрафу і вважає ці дії України порушенням його прав, у тому числі гарантованих російсько-українською міжурядовою Угодою про заохочення та взаємний захист інвестицій від 27.11.1998 року”, – йдеться в повідомленні російської компанії.
Нагадаємо, “Газпром” програв апеляцію про штраф АМКУ на 171 млрд гривень. Київський апеляційний господарський суд відмовив у задоволенні скарги на штраф Антимонопольного комітету України в 171 млрд грн, накладений на російський “Газпром”.
Крім того, в кінці лютого завершилася тривала суперечка між компаніями в Стокгольмському арбітражі, який зобов’язав “Газпром” заплатити “Нафтогазу” 4,63 млрд доларів за недопостачання узгоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних суперечок між компаніями на постачання і транзит газу “Газпром” повинен доплатити українцям 2,56 млрд доларів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас