Невиконання Україною в 2018 р. мінімального стандарту BEPS загрожує санкціями ЄС – Данилюк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Невиконання Україною в 2018 р. мінімального стандарту BEPS загрожує санкціями ЄС – Данилюк

Казна та Політика
481
Україні до кінця поточного року необхідно ввести мінімальні стандарти BEPS (Base Erosion and Profit Shifting – план дій ОЕСР з протидії розмивання оподатковуваної бази й виведення прибутку з-під оподаткування), в іншому випадку країна і її компанії можуть наразитися на санкції з боку Євросоюзу, повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк.
“ЄС буде вводити санкції щодо тих, хто не запровадив мінімальні стандарти BEPS до кінця року. Це означає, що український бізнес, який зараз так складно завойовує європейські ринки, користуючись Угодою про асоціацію, може опинитися в такій незручній ситуації, коли до нього будуть застосовуватися обмеження через те, що країна опинилася в “офшорному” списку, оскільки вчасно не виконала мінімальний стандарт BEPS”, – сказав міністр.
За його словами, для цього Україні необхідно підписати багатосторонню угоду MLI (Multilateral Convention to Implement Tax Treaty Related Measures to Prevent BEPS), спрямовану на уніфікацію положень чинних угод про уникнення подвійного оподаткування без необхідності індивідуального перегляду самих угод країнами в двосторонньому порядку, яку підписали вже понад 70 країн.
MLI – це міжнародна угода, тому я повинен отримати повноваження від президента на її підписання. Сподіваюся, що їх отримаю найближчим часом”, – зазначив О. Данилюк, пояснивши, що документ ще повинен бути ратифікований Верховною Радою.
“Ратифікацію не можна відкладати на останній момент, оскільки якщо не встигнемо ратифікувати до кінця року, потрапимо в “чорний список ЄС”, – ще раз зазначив голова Мінфіну.
Другим необхідним кроком, за його словами, є ухвалення закону про by country country report. “Тобто корпорації будуть подавати розширену звітність, яка відображає, де у компаній акумулюються прибутки, які активи і де знаходяться”, – пояснив міністр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас