Для екс-футболіста збірної Іспанії вимагають 5 років в'язниці за несплату податків - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для екс-футболіста збірної Іспанії вимагають 5 років в'язниці за несплату податків - ЗМІ

Особисті фінанси
373
Іспанська прокуратура попросила п’ять років тюремного ув’язнення для колишнього півзахисника збірної Іспанії мадридського “Реала”, мюнхенської “Баварії”, англійського “Ліверпуля” та низки інших клубів Хабі Алонсо, повідомляє Football Espana.
Як повідомлялося, іспанські податкові органи виявили низку порушень податкового кодексу з боку спортсмена: футболіст використовував підставну фірму для використання маркетингових прав. Зазначалося, що іспанцеві загрожує до восьми років тюремного ув’язнення, а також штраф у розмірі до 8 млн євро.
У складі збірної Іспанії Хабі Алонсо двічі виграв чемпіонат Європи, один раз – чемпіонат світу. У складі “Ліверпуля” і “Реала” по разу ставав переможцем Ліги чемпіонів. Також він є чемпіоном Іспанії, триразовим чемпіоном Німеччини і володарем низки інших національних і міжнародних трофеїв. Завершив ігрову кар’єру в 2017 році.
Хабі Алонсо – не єдина звинувачена в несплаті податків людина, пов’язана з іспанським футболом.
У лютому суд Іспанії засудив нападника англійського футбольного клубу “Манчестер Юнайтед” Алексіса Санчеса до 16 місяців в’язниці за шахрайство з податками. Гравець звинувачується в тому, що, будучи футболістом “Барселони” в 2012-2013 роках, приховував доходи від продажу прав на свій образ.
Однак у в’язниці Алексіс Санчес перебувати не буде: він погодився виплатити податок у розмірі 1 млн євро.
В даний час йдуть судові розгляди, пов’язані з нападником “Реала” Кріштіану Роналду. У червні іспанська прокуратура подала позов щодо К. Роналду: гравець звинувачується в несплаті податків на загальну суму 14,7 млн євро. Повідомлялося, що футболіст приховував кошти від бюджету у період з 2011 по 2014 роки.
Раніше суд Іспанії визнав винним у несплаті податків іншого провідного футболіста, який виступає в цій країні: аргентинський нападник “Барселони” Ліонель Мессі отримав 21-місячний термін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас