Uber запатентував віртуального водія для спілкування з пішоходами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Uber запатентував віртуального водія для спілкування з пішоходами

Технології&Авто
623
Компанія Uber запатентувала для безпілотних автомобілів метод взаємодії з іншими учасниками дорожнього руху за допомогою сигнальних табло і віртуального водія, повідомляє N+1 з посиланням на The Verge.
Зокрема, додаткові індикатори допоможуть безпілотному автомобілю “сказати” пішоходам, що він почекає і зараз можна перейти дорогу.
Одна зі складностей в появі безпілотних автомобілів на дорогах в тому, що вони не мають додаткових способів для спілкування з іншими учасниками дорожнього руху. Люди можуть один одному кивнути, показати жест рукою або скористатися звуковим сигналом, поворотниками або дальнім світлом не за прямим призначенням, але інші водії або пішоходи зазвичай легко їх розуміють.
Фахівці Ford раніше тестували для “спілкування” з іншими учасниками дорожнього руху білий світлодіодний індикатор, який був встановлений під лобовим склом і різними режимами роботи повідомляв про намір зупинитися або рушити. До подібної ідеї прийшли фахівці Google, запропонувавши встановлювати на кузов екрани, які містять інформацію для пішоходів. Тепер Uber запатентувала своє бачення подібної системи для безпілотних автомобілів.
Відповідно до патенту, автомобіль пропонується доповнити великою кількістю індикаторних табло, розташованих на дзеркалах, бамперах і навіть дверях автомобіля. Також пропонується використовувати проекцію на лобове скло автомобіля і на асфальт.
При взаємодії з пішоходами на лобовому склі з’явиться віртуальний водій, проектор відобразить “зебру” на асфальті, а світлові табло стрілками вкажуть пішоходам, що зараз безпечно переходити дорогу.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас