ОАЕ об'єднали два з трьох найбільших фондів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОАЕ об'єднали два з трьох найбільших фондів

Фондовий ринок
296
Влада ОАЕ в середу оголосила про злиття двох з трьох найбільших інвестиційних держфондів: Abu Dhabi Investment Council (ADIC) стане частиною Mubadala Investment Co.
За даними на сайтах компаній, активи Mubadala становлять $127 млрд, ADIC – $123 млрд, включаючи мажоритарний пакет акцій найбільшого банку країни.
“Я вітаю реструктуризацію Abu Dhabi Investment Council, який стане частиною групи Mubadala Investment. Інвестиційний механізм такого масштабу покращить конкурентну позицію країни”, – написав у Twitter спадкоємний принц Абу-Дабі Мохамед ібн Зайд ібн Султан ан-Нахаян.
Він вважається фактичним правителем ОАЕ, а також є головою ради директорів Mubadala і директором третього держфонду – Abu Dhabi Investment Authority (ADIA).
У минулому році влада ОАЕ об’єднала Mubadala Development Co. і International Petroleum Investment Co., створивши Mubadala Investment Co. – на той момент 14-й за величиною держфонд у світі. Після вливання ADIC держфонд з активами вже на $250 млрд переміститься на 11-е місце у ренкінгу Sovereign Wealth Fund Institute – між китайським Social Security National Fund і Public Investment Fund Саудівської Аравії. ADIA в цьому списку займає 3-е місце.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас