Toyota призупинила тестування безпілотних машин в США після фатального інциденту Uber — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota призупинила тестування безпілотних машин в США після фатального інциденту Uber

Фондовий ринок
358
Найбільший японський автомобілебудівний концерн Toyota Motor Corp. тимчасово не буде тестувати безпілотні машини на дорогах загального користування в США після того, як самокерований автомобіль Uber Technologies на смерть збив пішохода в штаті Арізона. Uber оголосила про таке ж призупинення в понеділок.
“Toyota вирішила тимчасово призупинити тестування режиму Chauffeur” в Каліфорнії і Мічігані, йдеться в повідомленні японської компанії.
Разом з тим аналогічні операції в Японії продовжаться, пише The Wall Street Journal.
Toyota висловила стурбованість у зв’язку з “емоційним впливом, який інцидент Uber міг мати на водіїв-випробувачів”. У більшості штатів США діє правило, згідно з яким під час тестування безпілотних автомобілів за кермом повинна перебувати людина, яка зможе перехопити управління в разі необхідності. Каліфорнія в кінці лютого скасувала таке правило.
Як повідомлялося, інцидент Uber став першим відомим ДТП, в якому причиною загибелі пішохода став безпілотний автомобіль: 19 березня експлуатований Uber автомобіль Volvo збив 49-річну жінку, яка, імовірно, переходила дорогу поза межами пішохідного переходу. Поліція не знайшла в пригоді ознак вини автомобіля Uber або водія.
У прес-службі Ford Motor Co. журналістам WSJ заявили, що компанія не планує змінювати графік тестування. General Motors Co. не стала коментувати можливі зміни у випробуваннях автономних автомобілів, зазначивши лише, що комерційний запуск таких машин в густонаселених міських районах очікується в наступному році.
Nissan Motor Co. також відмовилася розкривати плани випробувань, але представник японської компанії підкреслив, що “протокол тестування автономного автомобіля передбачає постійну присутність спеціально навченого водія за кермом та інженера-випробувача на задньому сидінні”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас