Прем'єр Латвії вимагає радикально поліпшити роботу служби з боротьби з відмиванням грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Латвії вимагає радикально поліпшити роботу служби з боротьби з відмиванням грошей

Фондовий ринок
209
Роботу латвійської Служби із запобігання легалізації злочинно нажитих коштів необхідно радикально поліпшити, заявив прем’єр-міністр Латвії Маріс Кучінскіс в середу в ефірі телеканалу LNT.
При цьому він заявив, що не впевнений, що це зможе зробити нинішній керівник служби Віестур Бурканс.
Латвія більше року тому зазнала критики за те, як здійснюється нагляд за обігом сумнівних грошей в банках, зазначив прем’єр. Після цього на поліпшення роботи Служби із запобігання легалізації злочинно нажитих коштів було виділено більше коштів, але нічого в її роботі особливо не змінилося.
На думку прем’єра, треба говорити про нову стратегію та інтенсифікацію роботи всієї служби.
У середу рада з розвитку фінансового сектору обговорить пропозиції щодо обмеження діяльності “оболонкових” компаній, додав М. Кучінскіс. Він підкреслив, що мова йде не про обмеження всіх операцій нерезидентів в латвійських банках, а тільки про “оболонкові” компанії.
У свою чергу керівник Комісії з ринку фінансів і капіталу (КРФК) Латвії Петеріс Путніньш в ефірі телеканалу LNT заявив, що латвійські банки протягом півроку повинні припинити працювати з “пустими” компаніями неясного походження, які часто використовуються в схемах відмивання грошей.
Він зазначив, що КРФК на прохання прем’єр-міністра М. Кучінскіса направила до Мінфіну проект поправок до закону про легалізацію незаконно нажитих коштів, який передбачає можливість заборони для банків працювати з “пустими” компаніями. За словами П. Путніньша, це найбільший ризик для фінансового ринку Латвії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас