Україна може заочно притягнути до відповідальності авіакомпанії РФ за польоти до Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може заочно притягнути до відповідальності авіакомпанії РФ за польоти до Криму

Фондовий ринок
297
У зв’язку з невиплатою Росією штрафів за порушення повітряного простору при авіаперельотах в окупованих Крим Україна має намір використовувати інструмент заочного засудження у відношенні керівників авіакомпаній РФ.
“Україна має намір арештувати активи російських авіакомпаній за польоти до Криму”. Зокрема, як розповіли в Державіаслужбі, після початку процедури заочного засудження Державіаслужба зможе в рамках кримінального провадження звернутися до суду з цивільним позовом про визнання себе потерпілою стороною і про арешт майна керівництва авіакомпаній РФ.
“При цьому, згідно з нормами КПК, ми можемо арештувати не тільки майно підозрюваних, але й майно юридичної особи, діями якої було завдано шкоду, тобто активи авіакомпаній, в тому числі літаки. Тобто, пред’явивши підозру, наприклад, директору авіакомпанії, відповідні органи зможуть звернутися в наш суд до слідчого судді, щоб він видав рішення про арешт активів директора і авіакомпанії, яке дійсне в будь-якій країні світу при дотриманні міжнародних правових норм”, – пояснив начальник юридичного управління Державіаслужби Віктор Авдєєв.
Отримавши на руки рішення суду про арешт активів, Україна через Мін’юст або Генеральну прокуратуру зможе звернутися за міжнародно-правовою допомогою до інших країн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас