Прокуратура проводила обшуки в штаб-квартирі Volkswagen — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура проводила обшуки в штаб-квартирі Volkswagen

Фондовий ринок
370
Прокуратура міста Брауншвейг на початку березня провела серію обшуків у штаб-квартирі автоконцерну Volkswagen (VW) в Вольфсбурзі, повідомляє німецький тижневик WirtschaftsWoche.
“Можемо підтвердити, що обшуки були”, – заявив виданню представник VW.
Слідчі дії проводилися в 13 офісах компанії, було вилучено документи і великі “обсяги даних”, які протягом найближчих тижнів мають проаналізувати фахівці.
Метою правоохоронних органів було виявлення та ідентифікація осіб, підозрюваних у маніпулюванні ринком. До останнього могло призвести оприлюднення концерном 9 грудня 2015 року сповіщення, в якому, як видно, містилася “об’єктивно недостовірна інформація” про ситуацію з показниками рівня шкідливих вихлопів дизельних автомобілів, зазначає видання.
Зауважимо, в кінці січня навколо VW розгорівся новий скандал. Газети Suddeutsche Zeitung (SZ) і Stuttgarter Zeitung повідомили про те, що німецькі автовиробники Volkswagen, Daimler і BMW фінансували тести на людях, що проводилися Європейським дослідницьким об’єднанням із захисту навколишнього середовища і здоров’я в транспортному секторі (EUGT).
Під час цих випробувань здорові люди з їхньої згоди піддавалися короткому впливу діоксиду азоту, що є однією з токсичних складових вихлопних газів дизельних двигунів, пишуть ЗМІ з посиланням на наявний в їхньому розпорядженні звіт EUGT за 2012-2015 роки. Згідно з цими даними, в Університетській клініці Ахена були обстежені 25 осіб після того, як вони кілька годин вдихали в різних концентраціях отруйний газ NO2. Результати цього дослідження були опубліковані в 2016 році.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас