Американські сенатори закликали блокувати "Північний потік-2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські сенатори закликали блокувати "Північний потік-2"

Енергетика
262
39 сенаторів США направили в міністерство фінансів і Державний департамент лист із закликом активізувати зусилля з протидії реалізації проекту Північний потік-2, використовуючи санкційні інструменти.
Про це повідомляє прес-служба НАК “Нафтогаз України”.
Сенатори звернули увагу на посилення небезпеки російського монополізму на енергетичному ринку ЄС.
На думку американських законодавців, розвиток інфраструктурних проектів Газпрому в Європі перетворюється на продовження агресивної зовнішньої політики Росії.
Висловлюючи стурбованість через зростання загроз для енергетичної безпеки союзників США в Європі, сенатори закликають американський уряд ширше використовувати для протидії Північному потоку-2 передбачені законодавством санкційні можливості.
У своєму листі сенатори зазначають, що стаття 232 закону про санкції дає адміністрації президента додатковий інструмент для визначення американських і іноземних юридичних осіб, що підтримують розширення майже монопольної ролі Газпрому в поставках енергоресурсів союзникам США, і застосування до них санкцій.
Сенатори в своєму зверненні також прямо вказують на загрозу добудови Північного потоку-2 для економіки України та інших країн-транзитерів Центральної та Східної Європи.
Також, на їхню думку, припинення транзиту російського газу по території України дозволить РФ значно активізувати повномасштабний військовий конфлікт на сході України.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас