Держбанки вже через кілька тижнів почнуть видачу "теплих" кредитів на цей рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держбанки вже через кілька тижнів почнуть видачу "теплих" кредитів на цей рік

Кредит&Депозит
775
Державні банки вже через кілька тижнів почнуть видавати населенню “теплі” кредити, фінансування яких на 2018 рік передбачено на рівні 400 мільйонів гривень.
Про це повідомляє прес-служба Державного агентства з питань енергоефективності та енергозбереження.
“Через кілька тижнів “Ощадбанк”, “Укргазбанк”, “ПриватБанк” та “Укрексімбанк” почнуть видачу “теплих кредитів”, – йдеться в повідомленні.
У прес-службі додали, що в цьому році на програму з видачі “теплих” кредитів уряд заклав 400 мільйонів гривень, з яких 202 мільйони гривень буде спрямовано на фінансування проектів з утеплення приватного житла, 190 мільйонів гривень – на впровадження енергоефективних заходів в багатоповерхових будинках і 7,7 мільйона гривень – на заміну газових котлів на твердопаливні.
“Цього року ще понад 180 тисяч сімей зможуть скористатися програмою, отримати відшкодування і в рази зменшити свої витрати на комунальні платежі”, – заявили в агентстві.
Нагадаємо, на реалізацію програми “теплих” кредитів на 2017 рік Кабінет міністрів заклав 400 мільйонів гривень. У другій половині року на цю програму було додатково направлено ще 300 мільйонів гривень. У державному бюджеті на 2018 рік передбачено 2 мільярди гривень на програми з енергоефективності: 400 мільйонів гривень на програму “теплих” кредитів, 1,6 мільярда на Фонд енергоефективності.
При цьому, за оцінками Держенергоефективності, річна потреба у фінансуванні програми “теплих” кредитів становить 1,9 мільярда гривень. Механізм фінансування “теплих” кредитів передбачає відшкодування 20% суми кредиту (але не більше 12 тисяч гривень) для громадян при заміні газових котлів, 35% суми кредиту (але не більше 14 тисяч гривень) на енергоефективне обладнання і матеріали для фізичних осіб, 40% тіла кредиту (але не більше 14 тисяч гривень у розрахунку на одну квартиру) на енергоефективне обладнання і матеріали для ОСББ і житлово-будівельних кооперативів.
При цьому громадянам, які отримують субсидію, компенсується 70% суми кредиту.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас