Британські парламентарії хочуть зобов'язати росіян відзвітувати про нерухомість у країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британські парламентарії хочуть зобов'язати росіян відзвітувати про нерухомість у країні

Нерухомість
432
Члени Палати громад парламенту Великобританії закликали зобов’язати іноземних громадян, пов’язаних з політикою (politically exposed persons, впливові політичні особи), розкрити нерухоме майно, що належить їм на території країни, і пояснити походження коштів на його купівлю, пише The Guardian.
Ці заклики спрямовані головним чином на громадян РФ і викликані інцидентом з отруєнням у Солсбері колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки.
Згідно з пропозицією лідера партії Ліберал-демократів Великобританії Вінса Кейбла, суд може зобов’язати таких власників нерухомості відзвітувати про те, як саме вона була оплачена. В іншому випадку нерухомість може бути конфіскована.
“Прем’єр-міністр повинна вимагати від олігархів, яких явно можна вважати впливовими політичними особами, пояснити в письмовому вигляді та з наданням докладної документації, як вони заробили свої статки. Якщо відповіді не будуть достатньо відвертими або задовільними, влада повинна негайно вилучити у них активи”, – заявив В. Кейбл, який раніше обіймав посаду міністра у справах бізнесу, інновацій та професійної освіти.
За останніми оцінками, заможним росіянам, пов’язаним з політикою, належить британська нерухомість на суму 1,1 млрд фунтів стерлінгів ($1,53 млрд), переважно в Лондоні. Реальна цифра може бути значно вищою, оскільки багато об’єктів нерухомості купуються через зареєстровані в офшорах фірми, вважає видання.
У минулому році влада Великобританії вирішила, що імена кінцевих власників будинків на території країни, куплених через офшорні компанії, повинні бути розкриті до 2021 року. Тепер представники Лейбористської партії вимагають, щоб зміни набули чинності раніше.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас