"Нова пошта" заявляє про Ddos-атаки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нова пошта" заявляє про Ddos-атаки

Фондовий ринок
823
Компанія “Нова пошта”, лідер з експрес-доставки в Україні, заявляє про періодичне виникнення Ddos-атак на її потужності.
“Максимальна ємність атак досягала 40 гігабіт. У більшості випадків ці атаки не призводять до відсутності сервісу, можливі короткочасні перебої (погіршення) якості в роботі. Це ніяк не впливає на роботу відділень та мережі”,- повідомили в компанії.
Компанія уточнила, що працює в штатному режимі. На поточний момент ведеться розслідування ситуації і детальний аналіз.
Як повідомлялося, Генеральна прокуратура України підозрює посадових осіб споріднених компаній ТОВ “Нова пошта” у несплаті податків в особливо великих розмірах, повідомляла прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.
“За даними ДФС і за матеріалами кримінального провадження, посадові особи групи споріднених компаній використовували злочинну схему, спрямовану на надання послуг з переведення в готівку безготівкових коштів та мінімізації податкових зобов’язань підприємств-клієнтів шляхом формування фіктивного податкового кредиту з проведенням безтоварних операцій з використанням підроблених документів підприємств з ознаками фіктивності, що призводило до несплати податків в особливо великих розмірах”, – зазначено в повідомленні.
Л. Сарган зазначила, що Ю. Луценко взяв під особистий контроль розслідування кримінального провадження за фактами зловживання службовим становищем посадовими особами ТОВ “Нова пошта” та інших споріднених підприємств з ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 212 КК України.
Вона також додала, що наступного тижня генеральний прокурор заслухає матеріали провадження в присутності адвокатів представників ТОВ “Нова пошта”.
“Якщо докази порушення законодавства з боку посадових осіб ТОВ “Нова пошта” не будуть отримані, кримінальне провадження буде закрито”, – підкреслила прес-секретар.
Раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України 16 березня проводила обшуки в приміщеннях офісів компанії “Нова пошта” в Києві, Полтаві, Харкові та Дніпрі.
“В офісах “Нової пошти” у Києві, Полтаві та Харкові проводять обшук представники Генеральної прокуратури України. Вперше в моїй практиці роблять обшук мого кабінету і мене особисто. Забирають особистий комп’ютер. Відчуваю, як прямо на очах поліпшується інвестиційний клімат в країні”, – зазначав співзасновник компанії Володимир Поперешнюк.

Довідка Finance.ua:

  • “Нова пошта” заснована в 2001 році. Її мережа нараховує понад 2,35 тис. відділень.
  • Автопарк компанії налічує понад 3600 автомобілів.
  • У 2017 році компанія доставила понад 145 млн відправлень.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас