Новий марсохід шукатиме місця життя на Червоній планеті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий марсохід шукатиме місця життя на Червоній планеті

Технології&Авто
471
Космічне агентство NASA кілька разів посилало до Червоної планети невеликі всюдиходи. Останнім воно відправило марсохід К’юріосіті, який досліджував гору Еоліду і пісок, що лежить на поверхні планети. Наступна експедиція пересувного робота запланована на 2020 рік.
Як заявляють представники агентства, новий марсохід заснований на попередніх розробках, тому 85% його конструкції перекочує з всюдихода К’юріосіті.
Це заощадить інженерам час і гроші, а головне – зменшить ризик неполадок. У комплект робота увійдуть 23 камери, дриль, рухлива “рука” і вимірювальні прилади. Рентгенівський спектрометр і ультрафіолетовий лазер допоможуть марсоходу шукати сигнали біологічного життя в мікробному масштабі. Перелічене спорядження, включаючи радар, чия дія заснована на звукових хвилях, дозволить дослідити ґрунт Червоної планети на глибині до 10 метрів.
Вчені припускають, що це обладнання допоможе відшукати залишки води і льоду, які могли зберегтися під поверхнею.
23 камери, якими оснастять Марс-2020, будуть передавати картинку в кольорі і високій роздільній здатності. Навіть К’юріосіті з його 17 камерами не міг повністю відбити марсіанський ландшафт, тому вченим доводилося з’єднувати фотографії, щоб отримати цілісну картину. З новим апаратом ця проблема зникне, бо зображення будуть накладатися одне на одне. Крім того, робот матиме мікрофон і вперше запише звуки Марса.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас