Українська бронемашина «Фантом 2» наробила шуму в ОАЕ (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українська бронемашина «Фантом 2» наробила шуму в ОАЕ (відео)

Технології&Авто
8731
Український «Фантом 2» викликав справжній фурор на виставці озброєння безпілотних систем Unmanned System Exhibition (UMEX) в Абу-Дабі. БТР дуже сподобався посадовим особам з ОАЕ, Кувейту, Саудівської Аравії і багатьох країн Північної Африки.
«Фантом 2» з колісною формулою 8х8 відноситься до наземних безпілотних транспортних засобів – Unmanned Ground Vehicle (UGV). Він був розроблений фахівцями ДК «Укроборонпром» і є вдосконаленою версією тактичного багатоцільового транспортного засобу Фантом (6х6) – для розвідки, спостереження, підтримки вогню за допомогою кулеметів і протитанкових ракет.
На виставці показали обидва варіанти – 6х6 і 8х8. Про це красномовно свідчить відеоролик – фрагмент на 5.23 хв.
«Фантом 2» є унікальним безпілотним колісним модульним комплексом з можливістю створення цілого сімейства транспортних засобів на основі платформи, включаючи безпілотну бойову машину, безпілотний наземний транспортний засіб для евакуації поранених на носилках. А також – комплексу аналітики/спостереження/розвідки/радіоелектронної війни.
Загальна вага транспортного засобу становить 2600 кг. На ньому можна змонтувати різні типи зброї (кулемет, гранатомет, протитанкові ракети тощо) і додаткові модулі. Транспортний засіб вже є з 80-мм ракетною системою залпового вогню з дистанційним управлінням, а також з дистанційно керованою 23-мм автоматичною гарматою.
Українським UGV управляє оператор з безпечного радіоканалу з максимальним діапазоном 10 км або по волоконно-оптичному кабелю – до 5 км.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас