Представник Google назвав Android системою, більш безпечною, ніж iOS — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Представник Google назвав Android системою, більш безпечною, ніж iOS

Технології&Авто
781
Голова безпеки Android Девід Клейдермахер заявив, що мобільна операційна система від Google так само безпечна, як iOS.
За його словами, в 2017 році був зроблений “значний крок вперед”, пише НВ з посиланням на 9to5mac.com.
“Безпека Android зробила значний крок вперед в 2017 році, і багато з наших заходів захисту тепер найкращі в галузі. Android тепер також захищений, як і його конкуренти”, – підкреслив Клейдермахер.
Система, вважає представник Google, не гірше захищена завдяки таким технологіям, як “Google Play Захист” (Play Protect), яка періодично сканує як вміст магазину, так і сам смартфон. Крім того, Android — це проект з відкритим кодом, а глобальна спільнота розробників допомагає швидше виявляти і виправляти помилки.
У звіті Google йдеться, що підхід з відкритим вихідним кодом Android може бути більш безпечним, ніж закритий код Apple.
Клейдермахер також заявив, що компанії Apple набагато простіше забезпечити безпеку своїх користувачів, але йти її шляхом вони не мають наміру.
“Apple може завантажувати оновлення безпеки безпосередньо на iPhone, а також заблокувати користувачам доступ до заражених додатків в App Store. Але Android не йде шляхом Apple. Ці проблеми можна вирішити шляхом “переоснащення” безпеки Android-смартфонів”, — зазначив керівник відділу безпеки Android.
Проте найбільша проблема безпеки для Android полягає у тому, що оновлення для системи безпеки часто не потрапляють на пристрої користувачів. Нещодавнє порівняння показало, що тільки два Android бренди розсилають оновлення безпеки безпосередньо, причому роблять це протягом максимум 2 років, тоді як Apple зобов’язується підтримувати iOS протягом п’яти років.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас