Найбагатша людина Гонконгу Лі Кашин йде на пенсію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбагатша людина Гонконгу Лі Кашин йде на пенсію

Світ
553
Найбагатша людина Гонконгу Лі Кашин, який створив міжнародну групу Cheung Kong (CK) з нуля, в п’ятницю офіційно передав повноваження з управління $100-мільярдною імперією старшому сину Віктору Лі.
Конгломерат Cheung Kong зі складною структурою та його основні компанії – CK Asset Holdings і CK Hutchison Holdings – об’єднують 52 порти по всьому світу, численні активи в ПЕК і ЖКГ, трьох операторів мобільного зв’язку і низку роздрібних мереж, включаючи Superdrug і Watsons. У компаніях групи працюють близько 310 тис. осіб більше ніж в 50 країнах.
«Я ухвалив рішення піти у відставку з посади керівника групи і піти з посади виконавчого директора на майбутніх річних загальних зборах акціонерів компанії», – йдеться в заяві Лі Кашина. Річні збори акціонерів пройдуть у травні. У липні Лі Кашину мине 90 років.
У листі Лі Кашина також йдеться, що рада директорів схвалила передачу повноважень його 53-річному старшому синові.
Старший син Віктор Лі пішов по стопах батька і кілька десятиліть переймав його досвід в компанії. Молодший син Річард Лі створив свій бізнес з сімейною підтримкою – телекомунікаційну та медійну групу PCCW.
У Китаї, за даними Forbes, є дві людини, чиї статки більші, ніж у Лі Кашина – це засновник Alibaba Джек Ма ($42,2 млрд) і голова Tencent Ма Хуатен ($51,2 млрд).
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас