Гройсман пообіцяв ОСББ погасити борг за субсидіями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман пообіцяв ОСББ погасити борг за субсидіями

Казна та Політика
249
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв, що заборгованість перед об’єднаннями багатоквартирних будинків та управлінськими компаніями за надані населенню субсидії буде погашена до кінця 2018 року.
Про це прем’єр-міністр заявив під час Години уряду у Верховній Раді.
“Ми затвердили нову постанову уряду, і вже розпочався процес регулювання. Я думаю, що в 2018 році ми взагалі все виведемо на нуль. Такі плани і завдання стоять перед міністерствами”, – сказав прем’єр, відповідаючи на питання депутата Ігоря Васюника, про терміни погашення заборгованості перед управлінськими компаніями, що виникла ще в листопаді 2017 року і перед ОСББ у січні 2018 року.
“Борги, які зараз створюються, призводять до банкрутства управлінських компаній”, – сказав депутат.
Зазначимо, раніше Мінфін повідомляв, що заборгованість з надання населенню пільг та житлових субсидій з оплати житлово-комунальних послуг погашена більш ніж на 80%.
Станом на 26 лютого субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг перерахована у сумі 18,368 мільярда гривень.
Мінфін заявляв, що обсяг виплачених державою субсидій на оплату житлово-комунальних послуг не відповідає обсягу спожитих енергоресурсів.
Міністерство хоче зрозуміти і контролювати, як використовуються кошти платників податків на програму пільг і субсидій. За його словами, на даний момент міністерство не знає, за що платить.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас