Sony вважає аудіороз'єм недоречним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sony вважає аудіороз'єм недоречним

Фондовий ринок
1002
Частина прихильників бренду прийняла це рішення, інша ж звернулася до японського виробника за поясненнями такого вибору. Провідні навушники з підключенням через Type-C досі не отримали належного поширення, а серед меломанів вони і зовсім не в пошані. Вибір таких гарнітур обмежений двома десятками моделей, орієнтованих переважно на бюджетний або середній ціновий сегмент.
Відповідь Sony не змусила себе довго чекати, проте наведені розробниками Xperia XZ2 і XZ2 Compact пояснення не витримують критики. Якщо відмова від аналогового аудіороз’єму в Razer Phone була викликана бажанням встановити акумулятор підвищеної ємності і знизити робочу температуру гаджета, то керівництво Sony навело досить абстрактні і сумнівні аргументи. Звучать вони приблизно так: «Ми (Sony) так зробили, бо так захотіли».
«Відсутність 3,5-мм аудіороз’єму викликана принципово новим підходом у проектуванні наших смартфонів – переходом на дизайн Ambient Flow. Щоб втілити визначену стилістичну концепцію в життя, нашим дизайнерам довелося відмовитися від традиційного способу підключення навушників. Крім того, Sony не може ігнорувати зростаючу популярність Bluetooth-гарнітур і свідому відмову ринку від дротових аксесуарів, попит на які йде у напрямку убування», – констатувала Sony.
Таке пояснення ставить Sony в один ряд з виробниками, які не бажають задавати перспективні тренди, як це робить Samsung, а лише слідувати віянням мобільної моди. Ні Xperia XZ2, ні XZ2 Compact не можуть похвалитися вражаючими цифрами в графі «ємність акумулятора» на відміну від того ж Razer Phone, який отримав батарею на 4000 мА•год.
Sony нагадує, що підключення гарнітур з 3,5-мм штекером до смартфонів Xperia XZ2 і XZ2 Compact не повинно викликати серйозних труднощів. Для цього достатньо скористатися комплектним адаптером або ж придбати даний перехідник окремо.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас