Уряд доопрацює ухвалені зміни до порядку видачі спеціальних дозволів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд доопрацює ухвалені зміни до порядку видачі спеціальних дозволів

Казна та Політика
166
Кабінет міністрів України доопрацює ухвалені напередодні зміни в постанову №615 від 30 травня 2011 року, якою встановлюється порядок видачі спеціальних дозволів на користування надрами, пообіцяв віце-прем’єр Володимир Кістіон.
“Документ схвалений членами уряду з доопрацюванням, тому будемо його вдосконалювати для конкурентоспроможного розвитку українських газовидобувників”, – написав він на своїй сторінці у соцмережі “Фейсбук”.
За його словами, у нього особисто і кількох міністрів є принципова незгода з деякими винесеними на засідання уряду положеннями постанови, “оскільки вони є неприпустимими з точки зору наших цілей і суперечать взятим зобов’язанням України в рамках Угоди про асоціацію з ЄС”.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів на засіданні 14 березня вніс зміни в постанову №615 від 30 травня 2011 року, якою встановлюється порядок видачі спеціальних дозволів на користування надрами. Водночас схвалені зміни до запропонованої Мінекології редакції ще не оприлюднено на урядовому порталі.
Асоціація газовидобувних компаній України вважає, що затверджені зміни йдуть в розріз з планами уряду щодо нарощування видобутку газу в Україні.
Зокрема, ухвалений Кабміном документ передбачає введення “плати за приріст запасів” і збереження плати за продовження дії спецдозволу, що суперечить чинним положенням “Кодексу про надра” та міжнародним зобов’язанням України в рамках Угоди про асоціацію з ЄС (Директива 94/22/ЄС), що визначає вичерпний перелік плат в рамках дозволу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас