Бахматюк розповів, як буде віддавати борги при новому главі НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бахматюк розповів, як буде віддавати борги при новому главі НБУ

Фондовий ринок
1584
Екс-власник банків ВіЕйБі і Фінансова ініціатива Олег Бахматюк сподівається на конструктивне вирішення питання з боргами з новим головою Національного банку України (НБУ) Яковом Смолієм.
“Ми публічно зверталися до НБУ в останні два роки, але при Валерії Гонтаревій (тепер екс-глава НБУ) це було безрезультатно. Будемо йти до нового глави. Сподіваємося, що знайдемо спільну точку зору, щоб повернути державі всі гроші, а бізнесу дати можливість зайнятися справою, а не бігати по силовим структурам”, – розповів він.
Бахматюк підкреслив, що готовий повністю погасити борг протягом приблизно 10 років. Бізнесмен додав, що домовленості з Нацбанком про поетапне погашення всіх боргів дозволять зберегти працездатність агрохолдингів, що генерують близько $1 млрд обороту і більше 2 млрд грн податків.
Відзначимо, що в свою чергу виступаючи в парламенті зі звітом, екс-глава НБУ Валерія Гонтарєва знову віднесла Бахматюка до числа екс-власників банків – найбільших боржників перед Нацбанком за кредитами рефінансування.
За її словами, сума боргу ВіЕйБі і “Фінансової ініціативи” перед НБУ становить 10,2 млрд грн, і за цим показником Бахматюк є лідером.
“Гонтарева не змінює свою риторику. Але те, що вона знизила приписувану мені суму боргу з 38 млрд грн до 10 млрд грн, – вже добре”, – відповів на це Бахматюк.
Крім того, він додав, що рішення Верховної Ради є позитивним для країни, так як знімає невизначеність з керівництвом центробанку, яка існувала понад 10 місяців.

Довідка Finance.ua

  • 20 березня 2015 року НБУ вирішив відкликати банківську ліцензію та ліквідувати ВіЕйБі Банк, власником якого був Бахматюк, а в червні 2015 року визнав неплатоспроможним також належить йому банк Фінансова ініціатива. Потім Нацбанк подав на Бахматюка до суду п’ять позовів про стягнення заборгованості по персональному договору поруки за зобов’язаннями цих кредитних установ, сумарно заборгували НБУ з рефінансування 10,9 млрд грн.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас