Український стартап навчає нейромережу виявляти проблеми з сітківкою ока — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український стартап навчає нейромережу виявляти проблеми з сітківкою ока

Технології&Авто
311
Український стартап Altris.ai працює над рішенням на основі штучного інтелекту, яке, за словами засновників, допомагає діагностувати проблеми з сітківкою ока на ранніх стадіях.
Співзасновниками проекту є CEO Андрій Куропятник, який раніше працював в “Райффайзен Банк Аваль” та Ciklum, директор з медичних питань, лікар-офтальмолог з 15-річним стажем Марія Знаменська і технічний директор Антон Величко.
Нещодавно проект вийшов у фінал конкурсу програми Global New Venture Chellenge (GNVC), це – частина New Venture Chellenge, акселераційної програми бізнес-школи Університету Чикаго.
За словами CEO проекту Куропятника, попередні роботи по ньому велися ще в 2016 році, але сам проект був запущений в квітні 2017 року.
“До цього терміну ми завершили перенесення даних, визначилися з архітектурою, технічними компонентами. Ми офіційно володіємо деперсоналізованою базою даних ОКТ-сканів сітківки та зорового нерва, в нашій базі понад 2,5 млн сканів, зроблених за період з 2005 до 2017, на сьогодні це одна з найбільших клінічних баз даних в індустрії”, – розповідає він.
Зараз, за ​​словами команди, вже завершена розробка MVP двох основних сервісів – веб-платформи і мобільного додатку.
У випадку з сайтом, користувач може завантажити туди скан сітківки і отримати опис діагнозу з певним рівнем достовірності.
У мобільному додатку користувач може навести камеру смартфона на скан сітківки на моніторі (або на папері) і отримати діагноз.
Веб-рішення поки працює краще. Зараз команда також працює над додатком для Microsoft HoloLens.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас