Нацбанк визначив сім стратегічних цілей на середньострокову перспективу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк визначив сім стратегічних цілей на середньострокову перспективу

Казна та Політика
688
Національний банк презентував Стратегію Національного банку і встановив цілі на середньостроковий період.
Про це йдеться в повідомленні регулятора.
“Зараз ми маємо потужний фундамент для розвитку фінансової системи. За останні два роки банки України повернули довіру громадян. Національний банк має чітке бачення і програму: ми продовжимо працювати на забезпечення цінової і фінансової стабільності, разом з фінансовим сектором будемо сприяти економічному зростанню”, – зазначив глава НБУ Яків Смолій.
Стратегія Національного банку складається з таких цілей: низька і стабільна інфляція; стабільна, прозора і ефективна банківська система; відновлення кредитування; ефективне регулювання фінансового сектора; вільний рух капіталу; фінансова інклюзія; сучасний, відкритий, незалежний, ефективний центральний банк.
“Ми проаналізували потреби учасників фінансової екосистеми, умови середовища, в якому вони працюють, тенденції, які будуть впливати на екосистему в майбутньому. На базі цього аналізу ми і сформували Стратегію Національного банку – дорожню карту, якою ми будемо керуватися найближчі роки для досягнення визначених семи цілей”, – зазначив Смолій.
На презентації були присутні представники міжнародних фінансових інститутів, посольств, регуляторів фінансового ринку, банківської спільноти, громадських організацій, експертних кіл і медіа, чиновники, а також команда центробанку.

Довідка Finance.ua:

  • 15 березня 2018 Верховна Рада за поданням Президента України затвердила Якова Смолія на посаді голови Національного банку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас